NL
  • Vakkundig advies
  • Zeer snelle levering
  • Bel nu 0031 (0) 111 643077
Team De Bruine Speeltoestellen
Inspecties speeltoestellen
  • check_circleInstallatie service & inspecties voor speeltoestellen
  • check_circleOnze klanten geven ons een [1] met [2] beoordelingen
  • check_circleAdvies op maat telefonisch of kom langs in onze winkel
  • check_circleLeveren zowel in Nederland als in België
  • check_circleAchteraf betalen
  • check_circleTot 30 dagen retour
add_shopping_cart

Inspecties Speeltoestellen

De veiligheid van speeltoestellen houdt uiteraard niet op bij het installeren van de toestellen, om de zoveel tijd dienen de toestellen geïnspecteerd te worden door een gecertificeerde inspecteur. Wij worden ontzettend blij van vrolijke, spelende kinderen, maar dit moeten ze uiteraard wel veilig kunnen doen! Bij De Bruine Speeltoestellen en Speeltotaal staat veiligheid centraal en daarom hebben onze medewerkers een certificaat behaald om de speeltoestellen te inspecteren volgens de NEN-EN 1176 normen.

Keuring of Inspectie Speelvoorzieningen?

Het ‘Keuren’ van speeltoestellen wordt vaak indirect gekoppeld met het ‘inspecteren’ van toestellen. Dit is op papier echter niet het geval. Een keuring van een speeltoestel en/of speelplek gebeurd voordat de speelvoorzieningen in gebruik worden genomen. Dit mag in Nederland enkel gedaan worden door een zogenoemde ‘AKI’(Aangestelde Keuring Instantie door Nederlandse overheid). Hierbij krijgen de speeltoestellen een Certificaat welk is gekoppeld aan het specifiek gekeurde speeltoestel d.m.v. een toestel identificatieplaatje.

Het inspecteren van speeltoestellen en de daarbij komende aspecten gebeurd na certificering. Als beheerder bent u namelijk ook verplicht om de veiligheid te waarborgen in loop van jaren d.m.v. uitvoeren van inspecties van de betreffende speeltoestellen op de speelplek. Speeltoestellen moeten regelmatig geïnspecteerd worden. De beheerder controleert zelf en/of via derde partij of het gebruik van het toestel nog steeds veilig is. Met de resultaten van deze inspecties moet ook beoordeeld worden welke acties ondernomen moeten worden voor het veilig houden van het toestel. De benodigde reparaties of herstelwerkzaamheden moeten ook daadwerkelijk uitgevoerd worden, binnen een verantwoorde tijdsduur.

Dit laatste biedt Speeltotaal ook aan, naast uitvoeren van inspecties voeren zij ook ‘preventief’ onderhoudswerkzaamheden uit. Wenst u meer informatie omtrent deze dienst, neem dan vrijblijvend contact op via info@speeltotaal.nl
Voor meer informatie m.b.t. de gestelde eisen aan beheerders van speeltoestellen, kunt ook kijken op de website van NVWA.

Wat kunt u van Speeltotaal verwachten?

Wij adviseren om een zoals volgens de NEN-EN 1176/1177 normen is vereist om minimaal 1 keer per jaar een inspectie uit te voeren. Waarbij meerdere keer per jaar uiteraard ook mogelijk is. Hierbij worden de speeltoestellen uiteraard conform de actuele wet- en regelgeving gecontroleerd, zoals o.a. onderstaande punten gekeken:
- Kleine puntjes, zoals aandraaien bevestigingsmateriaal wordt direct tijdens inspectie verholpen.
- Inspectie rapport wordt opgesteld met bijvoorbeeld bevindingen waarbij grotere herstelwerkzaamheden nodig zijn. Dit wordt uiteraard gedaan in combinatie met foto’s(waar van toepassing).

Naar aanleiding van het aanleveren van het inspectierapport wordt dit altijd telefonisch / per e-mail / in persoon nader toegelicht met adviezen indien gewenst. Waarna u zelf als beheerder kunt beslissen wat u wenst te doen met onze toelichting en/of adviezen. Mocht u wensen dat Speeltotaal ook direct onderhoudswerkzaamheden uitvoert, is dit uiteraard ook in samenspraak mogelijk. Kortom een inspectie kan volledig opmaat en samenspraak n.a.v. uw situatie worden uitgevoerd.

Heeft u nog vragen of wenst u een voorstel te krijgen van deze dienst, neem dan vrijblijvend contact op met Speeltotaal.
Speeltotaal is sinds 2021 onderdeel van De Bruine Speeltoestellen en heeft al veel verschillende projecten mogen verwezenlijken.

Bent u nieuwsgierig geworden naar onze projecten? Via ons portfolio kunt u een gedeelte van onze uitgevoerde projecten bekijken: Klik hier om ons portfolio te bekijken.