NL
 • Vakkundig advies
 • Zeer snelle levering
 • Bel nu 0031 (0) 111 643077
Team De Bruine Speeltoestellen
 • check_circleInstallatie service & inspecties voor speeltoestellen
 • check_circleOnze klanten geven ons een met beoordelingen
 • check_circleAdvies op maat telefonisch of kom langs in onze winkel
 • check_circleLeveren zowel in Nederland als in België
 • check_circleAchteraf betalen
 • check_circleTot 30 dagen retour
add_shopping_cart

De inspectie van speeltoestellen

Wij worden ontzettend blij van vrolijke, spelende kinderen, maar dit moeten ze uiteraard wel veilig kunnen doen! Bij De Bruine Speeltoestellen en Speeltotaal staat veiligheid centraal en daarom hebben onze medewerkers een certificaat behaald om de speeltoestellen te inspecteren volgens de NEN-EN 1176 normen. De veiligheid van speeltoestellen houdt namelijk niet op na de installatie. Om de zoveel tijd dienen de toestellen geïnspecteerd te worden door een gecertificeerde inspecteur.

Keuring of inspectie speelvoorzieningen?

Het keuren van een speeltoestel is anders dan het inspecteren er van. Een keuring van een speeltoestel en/of speelplek gebeurt voordat je de speelvoorzieningen in gebruik neemt. Dit mag in Nederland alleen gedaan worden door een Aangestelde Keurings Instantie door Nederlandse overheid, ook wel AKI genoemd. Hierbij krijgen de speeltoestellen een certificaat welke is gekoppeld aan het specifiek gekeurde speeltoestel d.m.v. een toestel identificatieplaatje. Het inspecteren van speeltoestellen en de daarbij komende aspecten gebeurt na certificering.

Hoe gaat de inspectie van speeltoestellen in zijn werk?

Als beheerder ben je namelijk ook verplicht om de veiligheid te waarborgen in de loop van de jaren door het uitvoeren van inspecties. Ieder speeltoestel op een speelplaats moet apart gekeurd worden en dit moet met regelmaat gebeuren. De beheerder controleert zelf en/of via derde partij of het gebruik van het toestel nog steeds veilig is. Wanneer de resultaten van deze inspecties er zijn, moeten we beoordelen welke acties je moet ondernemen voor het veilig houden van de toestellen. De benodigde reparaties of herstelwerkzaamheden moeten ook daadwerkelijk uitgevoerd worden, binnen een verantwoorde tijdsduur.

 


 


 


 
Wat kan De Bruine Speeltoestellen voor mij betekenen?

Speeltotaal is onderdeel van De Bruine Speeltoestellen. Speeltotaal biedt, naast het uitvoeren van inspecties, ook preventieve onderhoudswerkzaamheden uit. Wil je meer informatie over deze dienst, neem dan vrijblijvend contact op via info@speeltotaal.nl!
Voor meer informatie met betrekking tot de gestelde eisen aan beheerders van speeltoestellen, kun je ook kijken op de website van NVWA.

Wat kun je van Speeltotaal verwachten?

Wij adviseren om, zoals volgens de NEN-EN 1176/1177 normen is vereist, minimaal 1 keer per jaar een inspectie uit te voeren. Meerdere keren per jaar is natuurlijk ook mogelijk. Hierbij worden de speeltoestellen volgens de actuele wet- en regelgeving gecontroleerd. We kijken bijvoorbeeld naar:

 • Details, zoals het aandraaien van bevestigingsmateriaal

 • We stellen een inspectie rapport op met bevindingen waarbij grote en kleine herstelwerkzaamheden nodig zijn. Dit wordt gedaan in combinatie met foto’s als dit mogelijk is.


Het inspectierapport lichten we altijd toe. Dit doen we telefonisch, per mail of persoonlijk afhankelijk van jouw voorkeur. Hierna beslis je als beheerder wat je wenst te doen met onze toelichting en adviezen. Mocht je wensen dat Speeltotaal ook direct onderhoudswerkzaamheden uitvoert, is dit ook mogelijk. Een inspectie kan dus volledig op maat en in samenspraak gedaan worden naar aanleiding van jouw situatie.

Heb je vragen over een inspectie?

Heb je nog vragen of wens je een voorstel te krijgen voor het inspecteren van jouw speeltuin? Neem dan vrijblijvend contact op met Speeltotaal.