NL
 • Vakkundig advies
 • Zeer snelle levering
 • Bel nu 0031 (0) 111 643077
Team De Bruine Speeltoestellen
Toon Producten

Speeltoestel & Accessoires arrow_drop_down

 • check_circleInstallatie service & inspecties voor speeltoestellen
 • check_circleOnze klanten geven ons een met beoordelingen
 • check_circleAdvies op maat telefonisch of kom langs in onze winkel
 • check_circleLeveren zowel in Nederland als in België
 • check_circleAchteraf betalen
 • check_circleTot 30 dagen retour
add_shopping_cart

Valzand

Valzand is een zeer bekende schokabsorberende ondergrond. Wel is het belangrijk om erop te letten dat valzand een speciaal zandsoort is, en dus niet elk soort zand te gebruiken is als ondergrond. Dit heeft o.a. te maken met de korreldikte van het zand. Het is dus niet mogelijk om 'normaal' zand te gebruiken als schokabsorberende valondergrond. 

Valzand, of ook wel schokabsorberend zand, is een bekende speelplaatsondergrond met veel voordelen. Zo is zand makkelijk te betreden, heeft het weinig onderhoud nodig en valzand is in verhouding met andere speelplaatsondergronden goedkoper. Ook is zand waterdoorlatend en loopt het water dus sneller weg. Een nadeel aan valzand is dat het met slechte weersomstandigheden slecht te betreden is, en is speelzand voor rolstoelgebruikers slecht bereikbaar. Helaas vinden katten het speelzand wel aantrekkelijk en dus is het belangrijk dat de valondergrond regelmatig schoongemaakt wordt.

Valzand is een gecertificeerde valondergrond en voldoet aan de NEN-EN 1177 normen. Met deze certificering is valzand te gebruiken voor openbare doeleinden.

Bezig met laden...
 • play_arrowValzand
 • play_arrowValdempende ondergrond
 • play_arrowGeschikt voor openbaar gebruik
Verzendkosten: €

Valzand  - offertebasis

Specificaties:
Omschrijving Valzand: Valzand offertebasis
Korreldikte valzand: 0,2-2 mm
Materiaal: Zand
Waterdoorlatend: Ja
Conform: NEN-EN 1176

Standaard geleverd
 • Valzand  - offertebasis
Omschrijving Valzand  - offertebasis

Om je speeltoestel of speelplaats veilig af te maken is een valdempende ondergrond verplicht bij een valhoogte vanaf 60 cm. Een valondergrond is niet alleen belangrijk, maar maakt je speelplaats ook helemaal af. Met valzand creër je een natuurlijke, fijne speelplaats voor jong en oud. Valzand is een fijne ondergrond om over te lopen en is dan ook met de juiste weersomstandigheden goed te betreden.

Elk speelveld en speeltoestel is anders. Daarom bieden wij voor elke klant een vrijblijvende, passende offerte op maat aan. Om dit zo goed mogelijk uit te voeren is het belangrijk om de juiste afmetingen te ontvangen van de speelplaats of plaats waar het valzand moet komen.

Mocht u nog vragen hebben over het valzand of de installatie hiervan, neem dan gerust contact op met één van onze medewerkers.

Levertijd: In overleg

Valzand is niet zomaar zand, maar moet aan bepaalde eisen voldoen. Valdempend zand mag niet te fijn zijn, want dan wordt het een té harde laag zand. Ook mag valzand niet te grof zijn, want dan kunnen er andere voorwerpen inzitten. Denk hierbij aan steentjes, takjes e.d.

Om valzand te gebruiken op openbare speelplaatsen moet het voldoen aan de NEN-EN 1177 normen. Om aan deze normen te voldoen moet het zand een korreldikte hebben van 0,2-2 mm in de juiste verhoudingen. 

Om een juiste valgrond te creëren is een laagdikte van 35-50 cm geadviseerd. Een ondergrond van 50 cm is geschikt voor een maximale valhoogte van 300 cm. Ook 'loopt' het zand weg en daarom is het belangrijk om jaarlijks het zand bij te vullen.


Laatst bekeken producten