NL
 • Vakkundig advies
 • Zeer snelle levering
 • Bel nu 0111-643077
Team De Bruine Speeltoestellen
Speeltoestel & Accessoires - Schaduwdoeken
Toon Producten

Speeltoestel & Accessoires arrow_drop_down

 • check_circleInstallatie service & inspecties voor speeltoestellen
 • check_circleOnze klanten geven ons een [1] met [2] beoordelingen
 • check_circleAdvies op maat telefonisch of kom langs in onze winkel
 • check_circleLeveren zowel in Nederland als in België
 • check_circleAchteraf betalen
 • check_circleTot 30 dagen retour
add_shopping_cart

Schaduwdoeken op maat

Omdat wij veel vraag kregen vanuit de markt over schaduwdoeken voor bijvoorbeeld boven de zandbak tegen de zon, ook wel genaamd zonnedoeken, willen wij u dit ook aanbieden. Kinderen houden van buiten spelen, zeker wanneer de zon schijnt. Maar een kind kan hierbij ook flink verbranden in de zon, wat u kunt voorkomen met het simpele idee van een schaduwdoek en wij de Bruine Speeltoestellen denken hier graag in mee.

Wilt u een schaduwdoek en dit volledig passend voor uw situatie, kunt u via het onderstaande product geheel vrijblijvend een offerte opvragen. Mocht u nog vragen hebben, kunt u uiteraard ook contact opnemen met onze medewerkers via 0111-643077 of via info@debruinespeeltoestellen.nl


 


Bezig met laden...
 • play_arrowMateriaal: Polyetheen
 • play_arrowStaanders: Robinia hout.
 • play_arrowAfmetingen: Maatwerk product
Gratis

Schaduwdoek met of zonder Robinia Palen op maat

Specificaties:
Algemene Informatie Schaduwdoek   
Materiaal: Polyetheen met Polyester band ter afwerking
Gewicht per m2: 230 gram
UV-bestendigheid: UV-stralingsniveau tot 300 Kly
(Gemiddelde UV-stalingsniveau 80-100 Kly in NL per jaar)
Waterdoorlatend: Ja
Kleur: Standaard Zwart, andere kleuren mogelijk op aanvraag
Algemene Informatie Palen/staanders  
Houtsoort Robinia Hout(Standaard), Ander houtsoort/materiaal mogelijk op aanvraag!
Paallengte: Tot 6 meter
Diameter staander(s) Tussen 12 - 24 cm dikte
Bevestigingspunt/haak: RVS Connector of Oogbout(Andere afwerkingen ook mogelijk)

Standaard geleverd
 • Schaduwdoek met of zonder Robinia Palen conform samenspraak 
Schaduwdoek met Robinia Palen op maat

Schaduwdoeken, ook wel genaamd zonnedoeken. Een schaduwdoek biedt heerlijk verkoeling op uw terras, boven de zandbak of op een ander plekje in de tuin. De schaduwdoeken kunnen geleverd worden met Robinia palen. Dit geeft het schaduwdoek een natuurlijke touch en bovendien is het een échte eyecatcher in de tuin, speeltuin of schoolplein! Zonder palen is uiteraard ook mogelijk!

De schaduwdoeken zijn in alle afmetingen (driehoek of vierkant) te bestellen. Het doek wordt rondom verstevigd/afgewerkt met een polyester band, dit wordt erop gestikt. Dit om ervoor te zorgen dat het doek niet uitscheurt door wind, storm, regen of dergelijke. Alle schaduwdoeken hebben ca. 90% windreductie en ca. 85% UV reductie (afhankelijk van de kleur), allemaal wel waterdoorlatend!

Ten behoeve van bevestiging kunt u ervoor kiezen dat er op de hoeken een D-ring gestikt wordt, dit voor het opspannen van het doek met spanwartels. Eventueel kan het doek ook rondom voorzien moet worden van RVS-zeilogen (ringen). Echt volledig afhankelijk van uw situatie of wens. Dan kunt u ook nog kiezen of u de zijdes van de schaduwdoeken recht wilt hebben of concaaf, bij concaaf wordt er een holling in gemaakt van ca. 5%. Er wordt bij schaduwdoeken, welk bijvoorbeeld wordt bevestigd met spanwartels, altijd gekozen voor een 'holling/concaaf'! Gezien er anders de kans bestaat dat het doek niet mooi opgespannen kan worden.

Montage & plaatsing Service

De Bruine Speeltoestellen is gespecialiseerd in speeltoestellen en de bijkomende normen NEN-EN 1176. Mocht u wensen dat uw speeltoestel conform de NEN-EN 1176 normen gemonteerd staat? Neem dan contact  op met één van de specialisten voor een vrijblijvende offerte!

Voorraad: check_circle

Levertijd: 6 - 10 Weken

Wat is een Schaduwdoek?
Een schaduwdoek, ook wel een zonnedoek genaamd is een doek wat gemaakt is uit HDPE kunststof strengen en wordt vaak horizontaal of diagonaal bevestigd op 2 of meer punten. Het schaduwdoek is niet volledig waterdicht, het is namelijk een geweven doek waardoor het bijna op een springmat van een trampoline lijkt maar dan wat dikker. Het voordeel van schaduw doek is dat het bij een regenbui de warmte wegneemt onder het doek en er geen water op blijft liggen. Een voordeel is ook bij volle zon, dat een schaduwdoek met de openstructuur naast schaduw ook meer koeling geeft. De temperatuur kan tot wel 30% verschillen t.o.v. een waterdichte overkapping.
Waarom een schaduwdoek op een speelplek of schoolplein?
Juist bij een mooie zonnige dag willen kinderen lekker buiten spelen en geef ze eens ongelijk! Als ouders en verzorgers maakt u zich al snel druk dat de kinderen zich niet verbranden in de zon. Hier heeft u meerdere opties zoals insmeren (altijd een aanrader natuurlijk) en ze op tijd uit de zon naar binnen halen of simpel een schaduwdoek ophangen op bepaalde plekken. Zoals bijvoorbeeld boven de zandbak of dergelijke! Zo kunnen de kinderen toch lekker ongestoord buiten spelen met de nodige schaduw en/of verkoeling.

Uiteraard kunnen wij ook een schaduwdoek leveren voor in uw achtertuin en/of andere locaties.
Welke maten en vormen schaduwdoeken zijn er?
Wij kunnen het schaduwdoek volledig op maat leveren, ze zijn leverbaar in alle mogelijke vormen. Bijvoorbeeld een Driehoek, rechthoek, vierkant of ruitvormig. Bij horizontale bevestiging van een zonnedoek is het altijd makkelijk om minimaal 3 bevestigingspunten te hebben. Maar dit alles kan volledig in samenspraak met uw wensen worden uitgewerkt.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen van de schaduwdoeken? Neem dan gerust contact met ons op via info@debruinespeeltoestellen.nl of telefonisch via 0031(0)111-643077.


Laatst bekeken producten

Wij maken gebruik van cookies. Hierdoor kunnen wij u de nodige functionaliteiten bieden en tevens uw gebruikservaring verbeteren. Als u onze website bezoekt, gaat u akkoord.
Accepteer geselecteerde cookies